Junior Fontanus trapt af!

150 kinderen uit groep 8 van verschillende basisscholen uit Barneveld en omstreken stonden vanmiddag te popelen voor de eerste middag Junior Fontanus (JF) op het JFC. Op het JFC is er volop aandacht voor kinderen uit groep 8 die nu overwegen om te kiezen voor het VWO of het gymnasium. Het JF is een unieke gelegenheid voor kinderen van de basisschool om in korte tijd de school zelf, de docenten en verschillende vakken te leren kennen.

Na een warm ontvangst door een enthousiast team van docenten gingen de kinderen mee naar de verschillende workshops: in totaal ongeveer 150 kinderen uit groep 8 verdeeld over verschillende, uitdagende workshops! Echt genieten als leerlingen een speciale ‘boot’ ontwerpen bij technasium, prachtige kunstwerken maken bij beeldende vakken, volledig overgeleverd te zijn in het Engels bij Cambridge Engels, ondergedompeld in de klassieke talen als Grieks en Latijn en ga zo maar door. 

Een meisje uit groep 8 sprak na afloop enthousiast: ‘Echt heel gaaf! Op mijn basisschool is vaak geen ruimte voor zulke leuke en uitdagende lessen. Nu volop!’ En: ‘De docenten zijn zo aardig... ze nemen echt tijd voor me.’ Dan vliegt zo’n middag voorbij! Het was een goede start van het JF met een mooie opkomst. We kijken uit naar de volgende middag van Junior Fontanus! Graag tot dan!

Team Junior Fontanus