Schoolgids

Binnen dit websitedeel vindt u informatie over de opdracht en de doelstellingen van de school en over allerlei praktische zaken.

Wij zijn heel blij als u samen met uw kind de keuze voor het Johannes Fontanus College maakt. Dat schept verwachtingen bij u en wij stellen ons tot doel om samen met uw kind die verwachtingen waar te gaan maken. We willen uw kind graag leren kennen en investeren daarom in de relatie met elkaar, een relatie die gebaseerd is op vertrouwen. Het is onze opdracht om eigentijds onderwijs aan te bieden dat aansluit bij de mogelijkheden die uw kind in zich heeft.

Onderwijs volgen is meer dan alleen een diploma halen. Mogelijkheden tot ontplooiing, een enthousiasmerende werksfeer en respect voor elkaar zijn aspecten waaraan wij veel waarde hechten.

Wat is er mooier dan met jonge mensen te mogen werken, ze te helpen groeien en te zien hoe ze zich ontwikkelen? Elk kind is uniek, maar alleen met elkaar kom je tot bloei. Als medewerkers van het JFC halen we de inspiratie hiervoor uit de boodschap van het Evangelie. De Bijbel vormt daarbij ons baken. Onze koers is toekomstgericht, waarbij we ons bewust zijn van onze kwetsbaarheid, maar ook van Gods genade.